DDD e unitate protejata

E foarte greu pentru oricine în ziua de azi să îți găsească un loc de muncă. Cu siguranță, e și mai greu pentru o persoană cu dizabilități să se angajeze. De ce spun aceste lucruri?

Pentru că știm cu toții că noi românii stăm foarte prost la capitolul acceptare și toleranță. Oameni cu studii, cu pregătire, dorință de muncă și afirmare sunt dați la o parte pe criterii care nu țin de ei: problemele fizice.  E mai ușor să dăm la o parte o persoană cu dizabilități, și să angajăm una ,, normală,, dar oare într-o societate modernă, unde e linia dintre normalitate și anormal?

Linia aceasta e foarte subțire, și am învățat că oamenii nu trebuie judecați după felul în care arată sau se îmbracă, cred că asta înseamnă să fii om în ziua de azi.

M-am bucurat tare mult când am aflat că lucrurile încep să se schimbe cu privire la situația oamenilor cu disabilități. Poate nu știați dar conform legii 448/2006,, Autoritatile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. ”

Astfel am aflat de soluția la îndemână pentru firmele mari: UNITATEA PROTEJATĂ

Ce este o unitate protejatăUnitatea Protejată Autorizată este o formă instituționalizată reglementată de funcționare a unor activități de economie socială și sunt destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități fiind reglementate de Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

unitate-protejata

Dacă nu știați firma DDD care oferă servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsectie este o unitate protejată din anul 2014. Din 2014 si pana în prezent compania DDD a angajat 12 persoane cu dizabilitați cu contracte de munca specifice gradului de handicap in care au fost incadrate clinic.

Pe lângă bucuria de a oferi persoanelor cu dizabilități șansa de a lucra într-un mediu pozitiv, bazat pe respect reciproc și colegialitate, unitatea protejată este de un real folos firmelor cu peste 50 de anagajați.

În condițiile legii, firmele cu peste 50 angajați, trebuie să:

  • angajeze persoane cu handicap intr-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
  • să achiziţioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat.

Să nu uităm că serviciile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare sunt obligatorii pentru toate firmele conform legii. Astfel colaborând cu firma DDD veți beneficia de serviicii de deratizare, dar veți respecta și legea, pentru că DDD ESTE UNITATE PROTEJATĂ.

Image may contain: one or more people and outdoor

DE CE SĂ ALEGI COMPANIA DDD?

  • transparență totală a cheltuielilor, banii vor fi folosiți exact acolo unde trebuie
  • fiind unitate protejată, firma va fi în legalitate, fiind astfel în parteneriat cu o companie care are angajați persoane cu dizabilități.
  • serviciile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare sunt conforme cu cerințele actuale. Acestia detin toate certificarile si autorizatiile necesare desfasurarii in conditii legale a serviciilor DDD: SANEPID, Serviciul arme, explozivi si substante periculoase, DSV, DSP
  • Persoanele cu dizabilități vor fi implicate activ în toate acțiunile întreprinse de către Compania DDD.

George Bernard Shaw spunea: ,,Progresul este imposibil fără schimbare. iar cei care nu își pot schimba mentalitatea, nu pot schimba nimic.,, Noi, români avem multe de lucrat la capitolul mentalități, dar am speranța că oamenii se pot schimba atâta timp cât sunt deschiși către nou. Iată, cum într-o lume plină de prejudecați și mentalități învechite, o firma numită DDD face diferența.

 

 

Comentarii

comentarii

5 comentarii la „DDD e unitate protejata”

  1. Nu este prima oară când citesc despre acest lucru. Cei de la DDD chiar merită aprecierea noastră, dar parcă se folosesc prea mult de faptul că sunt o unitate protejată pentru a-și promova serviciile. Când faci o faptă bună, nu e musai să te lauzi cu ea, să o afle toată lumea.

  2. Am citit pe undeva despre Unitatea protejata dar nu inteleg acesta ese numele? Pentru ca pare ciudat si laudaros, pe cand ei se lauda prea mult ca ajuta persoanele cu handicap.
    Firmele care platesc banii sunt de fapt cei care ajuta. Ce ai prezentat in articol este doar o afacere dar e bine ca o avem si este de apreciat ca cineva s-a gandit la asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *