ANVELOPE ALL SEASON

Din dorinta de a economisi niste bani, oamenii isi trag economia de la alte lucruri importante, spre exemplu de la cauciucurile de iarna.


Multi cred ca nu exista nici o diferenta intre un set de anvelope de iarna si cele all seasons si isi monteza cauciucuri all seasons atat vara, cat si iarna.

Bineinteles acest lucru este unul total gresit. Mai jos sunt enumerate cateva informatii utile, sunt descrise cele doua categorii de anvelope, asemanari si deosebiri intre ele.

In primul rand materialul din care sunt fabricate:

  • gama de anvelope de iarna are un aliaj, cu ajutorul caruia se  mentine elasticitatea cauciucului chiar si la temperaturi scazute, sub -7grade C, pentru a oferi o aderenta potrivita si pe drumuri inzapezite, siguranta in viraje si distante de franare reduse
  • aliajele folosite pentru cauciucurile all season trebuie sa le permita elasticitate si  pe timp de iarna, pentru a crea o aderenta satisfacatoare, dar si rezistenta la temperaturile inalte pe timp de vara, Compusii folositi sunt din cei intermediari, anvelopele all seasons fiind inferioare cauciucurilor de iarna in ceea ce priveste aderenta pe zapada, gheata, umiditate, si bineinteles sunt inferioare si cauciucurilor de vara la temperaturi inalte si viteze mari, si au un zgomot de rulare mare.

 Profilul benzii de rulare:

• cauciucurile de iarna au un profil crestat intens, pe toata suprafata de rulare, prin santurile longitudinale si transversale, astfel incat , noroiul, apa,  zapada, sunt conduse si evacuate in exterior.
• configuratia anvelopelor all seasons se aseamana mai mult cauciucurilor de vara, datorita blocurilor de profil in zona umerilor cu un numar redus de crestaturi.

De asemenea, blocurile mai masive din zona umerilor sunt proiectate pentru a rezista mai bine temperaturilor ridicate din perioada caniculara, santurile au o latime redusa pentru a permite o zona centrala mai accentuata, care ,insa, va poate oferi neplaceri la viteze mari.
Desi este mai ieftin sa achizitionam un set de anvelope all seasons decat un set de anvelope de iarna si unul de vara, trebuie tinut cont si de durabilitatea mai scazuta, deci va trebui sa le schimbam mai des.Un alt factor important este acela ca ofera aceeasi siguranta ca si anvelopele dedicate pentru un singur sezon.

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *