De ce sa alegeti un inel de logodna cu diamant

Bijuteriile cu diamante frumos stralucitoare au atras dintotdeauna atentia, facand istorie de-a lungul timpului. Fie ca pietrele de diamant sunt montate in aur de culoare galbena sau de culoare alba, rezultatul este o bijuterie superba, datorita imbinarii cromatice armonioase si nu numai.

Actrite celebre, precum Marilyn Monroe sau Elizabeth Taylor si alte vedete si personalitati au purtat cu success bijuterii ornate cu diamante despre care s-a scris intens in presa vremii, ramanand marturie pana in ziua de azi.

Probabil cel mai cunoscut diamant, “Inima Oceanului” sau “giuvaierul” a fost purtat de personajul feminin in rolul principal din lung-metrajul Titanic. Conform istoriei, piatra i-a apartinut lui Ludovic al XVI-lea, regele Frantei, fiind ulterior taiata in forma de inima, dupa ce a avut loc Revolutia Franceza.

La logodna cu Printul Charles in 1981, Lady Di a primit un inel din aur alb care continea nu mai putin de 14 diamante de jur-imprejurul unui frumos safir oval de 12 carate de culoare albastra. Acest inel de logodna se afla acum in posesia lui Kate Middleton.

Inelele de logodna cu design mai simplu, pot include o singura piatra rara. Preferabil este sa optati pentru una tintuita in setare tip gheare, deoarece acest tip de setare ofera o durabilitate extinsa, fiind mai predispusa sa intampine cu succes eventualele socuri. Mesterii Atcom au o vasta experienta in montajul pietricelelor pe inelele de logodna, ceea ce inseamna ca exista foarte mici sanse ca, vreodata, acestea sa se desprinda de la locul lor. Daca preferati o piatra pretioasa colorata in locul unui diamant sau cristal, puteti opta pentru un frumos inel de logodna Vega cu safir

Inel de logodna, inel ATCOM Lux, inel logodna cu safir si diamante .

La acest model, aurul alb se imbina intr-o armonie perfecta cu stralucirile diamantelor care inconjoara safirul plasat in centru. Putem sa ne inspiram si din modelele purtate de vedete, pentru a crea o cromatica deosebita, plina de armonie si farmec. Diamantele se imbina perfect si cu alte nestemate: ametiste, rubine, smaralde…

In timp ce interpreta rolul Cleopatrei, Elizabeth Taylor a purtat un colier sau mai precis o brosa cu diamante si smaralde. Printre diamantele devenite celebre, trebuie sa mentionam diamantul Koh-i-Noor, confiscat in 1850 de catre Compania Britanica a Indiilor de Est dupa ce ani de zile a apartinut dinastiilor de maharajahi care s-au succedat de-a lungul vremii. In prezent, acest diamant se afla pe coroana Reginei Elisabeta.

Supranumit Muntele Luminii, diamantul in greutate de 21, 6 grame si 105, 6 carate se afla pe lista celor mai mari din lume. Descoperit in 1739, Darya-i-Noor provenind dintr-o mina din Andhra Pradesh, i-a apartinut primului imparat al dinastiei Moghul. Transmis din generatie in generatie pe linie regala in stare bruta, pana in 1831, acest diamant a ajuns sa fie o emblema  a Iranului, insa prin slefuire, a pierdul cam jumatate din cantitatea initiala ajungand la 182 de carate. Incadrat alaturi de 457 de alte diamante si 4 pietre de rubin, acest diamant se considera nepretuit, de o valoare inestimabila si se gaseste in proprietatea Bancii Centrale din Teheran.

 

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *