Close

7 planuri care ne pot îmbunătăți viața

La început de an, fiecare dintre noi își stabilește obiectivele pentru anul în curs. Recunosc că sunt puțin superstițioasă când vine vorba de planuri, mai ales cele foarte ,,personale” dar o să împărtășesc cu voi câteva dintre planurile mele. Se spune că e foarte bine să le scrii pe hârtie și eventual să vizualizezi aceste planuri, în acest fel se pot împlini mai repede. Desigur, e nevoie de muncă, până la urmă noi suntem cei, care putem face minuni cu viața noastră.

1.Vreau să am grijă mai multă de mine

Vă sfătuiesc și pe voi să acordați o mai mare atenție asupra sănătății voastre. Știu, avem multe de făcut, suntem mereu pe fugă dar, să vă faceți analize complete de sânge măcar o dată pe an, nu vă ia foarte mult timp. Nu ignorați anumite dureri, pe motiv că o să treacă. Nu trec, ba mai mult se pot agrava.

Imagini pentru IMAGINI sanatate

2.  Vreau să călătoresc mai mult

Anul acesta, eu cu soțul meu ne-am propus să mergem în Grecia, în Thassos, dar în același timp, vreau să vizitez mai mult țara noastră, simt că nu am apucat să văd tot ceea ce îmi doresc și aici în România. Cum poți călători mai mult, păi urmând pasul 3. Adică să fim mai economi. Putem pune deoparte bani pentru zile negre, dar și pentru călători. Mă încântă să am un scop, și să știu că la finalul unei anumite perioade voi culege roadele, adică să merg într-un loc în care îmi doresc de foarte mult timp.

Imagini pentru thasos grecia

3. Vreau să fiu mai economă

Nu sunt mână spartă, însă mi-aș dori să mai pun și bani deoparte, tocmai de aceea mi-am propus ca în fiecare lună să pun o anumită sumă de bani deoparte. Nu știu dacă voi reuși în fiecare lună, dar cred că dacă îți propui ceva, poți reuși.

Imagini pentru IMAGINI PUSCULITA

4. Vreau să nu mă mai stresez

Stres, stres și iar stres. Să nu mai pun la socoteală răutățile și situațiile nu tocmai plăcute prin care trecem zilnic. Toate acestea ne afectează, și de fiecare dată încerc să nu le pun la suflet. Vreau să mă detașez și să nu îmi mai pese atât de mult, de ce zice lumea, să nu mai bag în seamă răutățile celor din jurul meu. Să știti că 5 minute de supărare blochează sistemul imunitar pentru 5-6 ore. Vă închipuiți ce se întâmplă cu corpul nostru în cele 5 ore când sistemul nostru de apărare e blocat? Haos total, și ne mai mirăm de ce ne îmbolnăvim după aceea. Nu o spun eu, o spun cercetătorii, de aceea, ar trebui să tragem aer în piept, și să ne detașam de ceea ce ne face rău. Nu strică să citim câteva cărți de dezvoltare personală sau să învățăm tehnici de relaxare.

Imagini pentru IMAGINI STRES

5. Vreau să scriu mai mult

De multe ori sunt prea obosită, și nu am timp de tot ce mi-aș dori. Vreau să scriu mai multe articole de dezvoltare personală, scurte istorioare, lucruri care țin de sfera sufletului. Chiar îmi doresc acest lucru. Am învățat că scrisul e uneori cel mai pun terapeut, de aceea vă recomand și vouă, să scrieți din când în când, eventual să țineți un jurnal.

Imagini pentru IMAGINI scris la laptop

6. Vreau să fiu mai organizată

Nu sunt cea mai organizată persoană din lume, de aceea mai am de lucrat la acest capitol. Am văzut o dată un filmuleț a unui general din America și spunea că primul lucru pe care trebuie să îl facem dimineața este PATUL. Asta îți va da mulțumirea că poți duce la bun sfârșit și alte sarcini, și în același timp poți deveni mai organizată.

7. Vreau să citesc mai mult

Anul trecut am reușit să citesc destul de mult comparativ cu anii trecuți. Cititul e un lucru relaxant și să nu mai punem la socoteală faptul că îți deschide noi orizonturi despre viață, îmbogățindu-te spiritual.

 

SUNT CURIOASĂ SĂ AFLU CARE SUNT REZOLUȚIILE VOASTRE ANUL ACESTA ȘI DACĂ VĂ REGĂSIȚI ÎN CELE PROPUSE DE MINE?

Comentarii

comentarii

3 thoughts on “7 planuri care ne pot îmbunătăți viața

  1. ma regasesc asa de bine in randurile tale,as avea nevoie de toate..sper ca, cu putina organizare sa reusesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *