Vine caldura, treceti pe anvelope de vara!

„Dupa atata frig si ceata, iar se arata soarele. De acum nu ne mai ingheata nasul si picioarele”, scria Toparceanu, care, desi a scris la viata lui si „Romanta automobilului” (in ciclul „Parodii Originale”), nu pare sa fi fost automobilist.

Daca ar fi fost, ar fi scris mai degraba „nu ne mai ingheata nici radiatoarele”… Deci, in teorie cel putin, vesti bune! Nu mai trebuie antigel, s-a terminat cu figurile de „patinaj artistic” facute pe ghetuş… Teoretic, o gramada de probleme se rezolva de la sine. Practic, s-ar putea sa aveti nevoie de un set nou de anvelope vara . Adica de 5 (cinci!), ca trebuie unul si pentru roata de rezerva! Ce e drept, pentru trecerea la anvelopele de vara nu exista nicio lege, nicio dispozitie si deci nu a fost stabilita de catre onor factorii de decizie o data oficiala la care automobilistii trebuie sa-si „incalte” masinile cu cauciucuri de vara. Este insa recomandabil (si chiar recomandat!) ca atunci cand temperatura exterioara creste peste 7 grade Celsius (si daca e sa ne luam dupa INMH, a cam crescut, in sudul tarii cel putin), sa dati jos „incaltarile” de iarna ale masinii dumneavoastra si sa le inlocuiti cu  anvelope de vara.

In acest fel veti putea profita in plin de puterea motorului si nu veti avea parte de „evenimente”, ca sa imprumutam acel eufemism des folosit in presa si in comunicatele oficiale pentru situatiile „de Doamne fereste”. Asta pentru ca, pe vreme calda, cauciucurile de iarna pot provoca neplaceri, pentru ca au fost facute pentru a fi folosite in alte conditii. Si cu cat temperatura e mai mare, cu atat distanta de franare va fi mai mare, daca nu ati schimbat pneurile! Mai exact, distanta de franare va fi cu cel putin 5 metri mai mare decat in cazul unui automobil identic, dar care echipat cu „incaltari de vara”. In concluzie, ce-ar fi sa „dati o tura” la Auto Soft , unde gasiti oricand nu numai cauciucuri bune, ci si un sfat bun? De exemplu, sa verificati presiunea cauciucurilor in fiecare luna si odata la 8000 de kilometri sa schimbati intre ele cele de pe fata cu cele de pe spate. Si, nu in ultimul rand, ce anvelope se potrivesc cel mai bine automobilului dumneavoastra si stilului dumneavoastra de condus!

 

Auto Soft Service Roti

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *