Iata care sunt avantajele folosirii plafonierelor si ale lampilor LED

In cazul in care esti in cautare unor surse de iluminat care consuma putin ar trebui sa iei in calcul corpurile de iluminat LED. Pretul acestora este mai mare decat cel al becurilor cu incandescenta insa diferenta se recupereaza in scurt timp prin faptul ca au un consum mai mic, iar acest lucru conteaza cel mai mult.

Spoturile si panourile LED sunt unele dintre cele mai cumparate corpuri de iluminat de acest tip. Nu sunt insa cele mai ieftine. Daca vrei unele, cel putin mai practice, poti alege lampile sau plafonierele LED. Despre acestea vom vorbi in randurile de mai jos, ramanand sa faci alegerea pe care o consideri cea mai buna.

Vezi care sunt principalele avantaje ale plafonierelor LED!

Plafoniera LED este un corp de iluminat pe care il poti monta singur pe tavan, sau chiar pe pereti. Nu ai nevoie de electricieni sau de mesteri care sa sparga in tencuiala sau in rigips pentru a o fixa. Acesta este unul dintre principalele avantaje.

Daca o folosesti temporar sau nu simti nevoia sa ascunzi firele, in tencuiala sau rigips, atunci e suficient sa o conectezi la curent si sa ii montezi un intrerupator. Poti de asemenea ca in loc de intrerupator sa o aprinzi si sa o stingi folosind un stecher. Exista posibilitatea sa o conectezi in locul becului cu incadescenta si in felul acesta o vei aprinde si o vei stinge folosind un intrerupator deja existent.

Mobilitatea este al doilea avantaj important al unei plafoniere cu LED. In cazul in care ai un tavan din rigips, o poti fixa in orice loc vrei cu ajutorul unor suruburi. O poti schimba dintr-un loc in altul, fara prea mult efort.

Consumul redus al unei plafoniere LED este al treilea avantaj important. Pretul unei plafoniere cu LED aici este mai accesibil insa trebuie sa ai in vedere consumul redus si celelalte avantaje ale sale. O plafoniera LED de 24 W poate fi suficienta pentru a-ti lumina eficient, din toate punctele de vedere, orice camera, indiferent ca vorbim de birou, baie, living room etc. Iti recomand o plafoniera LED 60X60. Dimensiunea aceasta este suficienta si nu vei simti nevoia unei lumini mai puternice.

Cu siguranta ai nevoie si de o lampa LED de exterior. Iata avantajele ei!

Daca stai la curte, vei avea cu siguranta nevoie ca aceasta sa fie luminata cat mai bine posibil. Cele mai bune solutii sunt cele folosite pentru iluminatul stradal cu LED. Vei avea o lumina puternica, fara a consuma prea multa energie electrica. Ai chiar posibilitatea sa optezi cu un click aici pentru lampi stradale solare, care pur si simplu isi obtin singure energia electrica necesara.

Faptul ca acestea sunt concepute pentru iluminatul public, nu ar trebui sa te impiedice sa le folosesti in curte. Poti trage deja o prima concluzie. Acestea au doua avantaje importante: produc o lumina puternica si consuma putin. Un al treilea avantaj ar fi faptul ca sunt rezistente in conditii vitrege.

Fiind vorba de o lampa LED exterior, aceasta nu se va arde foarte repede in timpul iernii din cauza gerului si nici in timpul verii din cauza ploilor abundente. Umiditatea si temperaturile scazute nu duc la arderea lor. Poti lua masuri de protectie in acest sens daca doresti prin montarea unei aplici sau prin montarea ei intr-o zona protejata, undeva sub balcon, de exemplu.

Un avantaj important este si acela ca intensitatea luminii este permanent aceeasi, indiferent de perioada anului, indiferent de conditiile meteo de afara. Probabil ai observat ca lampile cu fluorescenta au o lumina mai slaba in timpul iernii. Acest lucru se datoreaza frigului de afara. Daca vrei o lumina constanta ai solutii mai bune decat aceea de a monta un bec cu incandescenta, care nu se simte nici el prea bine in astfel de conditii, putand sa se ard, nefiind la fel de rezistent la ger ca alte surse de iluminat.

La final, poti retine care sunt principalele avantaje ale plafonierelor si ale lampilor stradale. Au o durata de viata mai mare, consuma mult mai putin decat alte surse de iluminat, rezista la umiditate si ger, in cazul in care vrei sa le folosesti in exterior, au o lumina care isi pastreaza intensitatea indiferent de conditii etc. In cazul plafonierele, suplimentar de lampile stradale, o poti folosi cand vrei, unde vrei, pentru ca e usor de montat si nu ai nevoie de un electriciat pentru a o muta dintr-o camera in alta. Daca vrei o lumina puternica in curte, nu ezita sa apelezi la solutiile de iluminat exterior LED.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *