Close
Mersul la Biserica nu te face CREȘTIN

Mersul la Biserica nu te face CREȘTIN

M-am săturat de PIOASELE care merg la Biserică, care cred că un simplu post sau o simplă spovedanie te fac brusc atât de CREȘTINĂ, în timp ce în restul timpului bârfesc, sunt rele, invidioase.

M-am săturat de BABELE care merg și pupă moaștele, nu înainte de a se îmbrânci cu jandarmii și a da din coate doar, doar or ajunge mai repede. Ele sunt CREȘTINE în adevăratul sens al cuvântului știind toate ritualurile și obiceiurile mai ceva ca preotul, dar în restul timpului stau pe la colțurile blocurilor sau satelor și bârfesc. Dar, le iartă Dumnezeu păcatele, căci ele merg DUMINICĂ de DUMINICĂ la Biserică. Ele sunt sfinte, nu ca astea tinere, care nu dau pe la Biserică. Ele sunt creștine că țin postul, pupă niște icoane sau moaște, merg la Biserică, dau de pomană de ochii lumii, și da, o să ajungă în Rai. ALELUIA!

Nu mă înțelegeți greșit, cred în Dumnezeu, dar nu cred cu adevărat în Biserică și în toate ritualurile ei. Nu cred că un simplu post îți va curăța păcatele, nu cred că mersul la Biserică te aduce mai aproape de Dumnezeu, nu cred că pupatul unor moaște înseamnă cu adevărat să fii creștin.

Dumnezeu e în fiecare dintre Noi, acolo ar trebui să îl căutăm în primul rând. Iisus a venit pe această lume pentru a ne arăta cum să ajungem mai aproape de Dumnezeu, prin bunătate, prin milă, prin a fi buni unii cu ceilalți. Dumnezeu există în tine, acolo trebuie să îl cauți, există printre noi, și tot ce vrea e să găsim scânteia care ne face să privim lucrurile dincolo de partea materială, să privim lumea cu sufletul, nu cu mintea.

Nu condamn mersul la Biserică, postul…dar condamn oamenii care cred că doar aceste lucruri îi vor mântui, în timp ce în restul timpului sunt răi, invidioși, bârfitori. Mersul la Biserică nu este o garanție pt. a ajunge în Rai. Dar să încerci să fii mai bun, tot timpul, să încerci mereu să devii cea mai bună versiune a ta, aceasta e din punctul meu de vedere, baza creștinismului.

Comentarii

comentarii

7 thoughts on “Mersul la Biserica nu te face CREȘTIN

  1. Sunt de aceiași părere cu tine,eu una nu am fost la biserică de când am botezat fetița asta mică și biserica e la 20 m de mine,sincer nu îmi place ,nu am timp de așa ceva ,dacă vreau să mă rog sau să aprind o candelă o aprind și acasă ! Am întâlnit și am văzut foarte multe persoane care ,cred că dacă se duc la biserică vor ajunge în rai sau că le iartă D-zeu păcatele …aiurea ! Sau am văzut iarăși acuma cu aghiazma asta la Bobotează ,pe moarte și pe viață ptr.niște apă sfințită …

  2. Ai perfecta dreptate,eu merg la biserică din an in paste ,cred în Dumnezeu dar tot în limita bunului simt.

  3. Mie mi-a zis cineva ca nu il primesc pe Dumnezeu in casa pentru ca nu am reusit sa primesc preotul cu Ajunul. Adică in conceptia ei Dumnezeu nu intra decat odata cu preotul in casă. Cat de gresit… eu consider ca El e mereu cu noi, in noi, in sufletul si inima noastră. Iar faptul ca mergi des la biserica nu te face mai credincios. Credinta e in suflet si Dumnezeu e acolo. Pacat ca religia face asta din oameni.

  4. Sunt de acord cu tine, merg la biserica doar ca să aprind o lumânare celor trecuți în neființă, postul nu înseamnă doar sa nu mănânci dulce, înseamnă mult mai mult…degeaba ții post dacă tu stai sa bârfești, înjuri și alte cele…nimic din ce ai menționat mai sus nu te face CREȘTIN! Dumnezeu este în sufletul nostru și va rămâne acolo până vom trece în neființă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d blogeri au apreciat: